Morden College, Blackheath

Hammer
Type

Commercial Fit-out

User
Client

Morden College

Clock
Duration

52 weeks

Pound sign
Value

£5m

The project location was in the grounds of Morden college retirement home Blackheath and was commissioned to open up the grounds of Morden College to the onsite residents community and close families. The consisted of demolition of an existing single storey out of date space whilst retaining the existing community hall.

Design attributes

The project was entered in the NLA unbuilt category design award

The project has been completed in line with BREEAM sustainability construction

The project consisted of an all-new structure throughout.

  • CLT structured framework
  • Hi spec under floor heating and cooling
  • All the new wiring was installed with the ability to be future proofed via a rewireable system
  • The project was design and installed to meet BREEAM standards
  • Fair faced brickwork
  • Glulam columns
  • Glazed curtain walling
  • Zinc and green roofs
  • Open up car park to new design
  • Sympathetic landscaping
  • Considerate drainage system into surrounding ground and not infrastructure drainage
  • PV panel system introduced
  • Exceeded airtight requirements and acoustic level for a project of this nature