Project Information

Type: CAT B Fit Out
Client: GlaxoSmithKline
Duration:  8 weeks
Location

GSK Brentford: Executive Suite Offices

The project consisted of final strip out and fit out of an existing office space on the ground floor and conversion into a new facility at GSK House in Brentford referred to as ‘Project Willow’. The final space now houses the new Executive Suite of Offices.

The works included installation of new enhanced drywall partitions and full height glass partitions together with new glass doors which required high consideration acoustically due to the floor’s final use.

The newly designed floor layout to achieve the Executive Suite Offices included: boardroom, workstations, small meeting rooms, private offices, service centre, reprographics area and central break out hub.

We provided mechanical and electrical installations involving alteration to the existing ductwork, new VAV air conditioning units, and alterations to the existing fire alarm and sprinkler systems to suit the new layout. Alterations to the existing lighting layout were made and additional lighting to suit specific uses were introduced.

Ceilings were provided by our in-house team, reconfigured to suit the new partition layouts and a floating raft ceiling introduced to the Central Hub. In general all works were completed within normal working hours except for particularly sensitive works which were undertaken outside of normal working hours in order to show consideration for the client and minimise disruption.

Bespoke design and Installation

CGA provided the design and installation of a service centre and bespoke joinery to a central hub break out area. All finishes to walls were undertaken as per the specifications including bespoke writable magnetic glass panels and acoustic fabric panels.

The project also required the formation of an opening to the existing feature wall to provide a separate access for building services to the office space. This newly formed service corridor is accessible from the building’s main reception and atrium domain and these works had to be conducted out of hours and managed carefully in order not to cause disruption to the public area.