Project Information

Type: CAT A Fit Out Client: Alchemy Asset Management
Duration: 25 weeks
Location

Midford Place, Fitzrovia

CGA completed the commercial refurbishment and alteration works to 10 Midford Place, a building located on the corner of Tottenham Court Road and Midford Place. 10 Midford Place, W1 has been extensively remodelled, restyled and refurbished to provide efficient and contemporary office space in the vibrant district of Fitzrovia. Accessed directly via Midford Place, the new reception area has been designed to reflect the history of the area which is associated with retail of electronics and audio/video systems.

A comprehensive refurbishment of a late 1980’s building. The existing structure was retained, save for removal of a secondary staircase. CGA stripped out the office space, including all the M&E and replaced, including a new lift and new air conditioning. The existing building comprises a reinforced concrete frame with reinforced concrete slabs. The building was remodelled by removing a secondary staircase but the façade remained untouched except for repainting.

The entrance and reception areas have been fitted out with high quality granite and porcelain tiles on the entrance and reception floors respectively. Including walls of red leather panels, lacquered MDF panelling and white painted plasterboard. The ceilings were wood panelling or white painted plasterboard with feature and concealed lighting, all contributing to create a vibrant and exciting arrival to the building.

The Lift doors have a bronze finish and lift cars comprise porcelain tile flooring, metal ceiling with concealed LED lights and back painted glass with mirrors. Lacquered fumed oak veneer on doors to office floors, stairwell and WCs. Painted plasterboard with feature metal bracing on the southern wall. The works included; the formation of a new entrance on Midford Place, M&E services installation, new shower facilities and bicycle store in basement, construction of a new lift and the infilling of a secondary stair core. Adjacent to the project at basement and ground floor levels is a retail unit occupied by Halifax Bank, which remained in occupation throughout the period of the works.