Firmenich, Befordshire

Hammer
Type

Commercial Fit-out

User
Client

Marstans BDB

Clock
Duration

21 weeks

Pound sign
Value

1.2m

Colworth Science Park is a research and development site in Bedfordshire, which offers bespoke solutions to companies requiring offices, meeting and conferencing facilities and laboratory space. CGA has recently undertaken the fit out of an area within the ground and first floor of the Exchange building to a laboratory specification including services for a company that specialises in taste and smells for main brand companies.

The works included the creation of six laboratories with office space on the first floor including its own server room. The laboratories were created with negative air pressure to ensure the smells being created and worked with do not escape the rooms which required the laboratories to be air tight with controlled transfer, spaces were created to minimise sound transference using soundboard and all junctions were sealed with acoustic mastic and sound bloc, also the laboratory spaces had to be built to ensure a hygienic cleaning regime could be carried out so all surfaces had to be impervious to moisture so all walls were sealed along with coved skirting to the rubber floor and all joinery i.e. internal windows/doors and frames where wrapped with Acrovyn plastic and the suspended ceilings covered with a Bio‐guard coating. All six suites had a combination of bespoke furniture, rubber floor, carpets, windows and doors.